Uvjeti poslovanja

Općenito
Roba je prodana na razumijevanje da će se koristiti za njihovu namjeravanu svrhu. Prodavatelj neće prihvatiti odgovornost za korišteno ili zloupotrebljavano korištenje robe od strane kupca. Proizvodi koji se nalaze u web shopu nisu svi odmah dostupni u trgovini.

Cijene
Cijene proizvoda na našim internet stranicama i društvenim mrežama su podložne promjenama bez prethodne najave.
Maloprodajne cijene su iskazane s PDV-om.

Reklamacije
Prodavatelj će isporučiti proizvod koji je ispravan te odgovara opisu proizvoda.
Reklamaciju i prigovor na svaki kupljeni proizvod ili poslovanje šaljete na email info@platadovrata.com ili nazovite na +385989621104 gdje morate navesti razlog prigovora ili reklamacije.
U slučaju reklamacije kupac je dužan vratiti nam proizvod u dogovorenom roku. Reklamaciju smatramo valjanom ako pregledom proizvoda utvrdimo da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. S obzirom da se radi o prehrambenom proizvodu, rok reklamacije na neispravno kupljeni proizvod je 1 dan od datuma kupnje. U slučaju da ste neispravnost ili nedostatak primijetili nakon više od 1 dan, reklamaciju ne možemo uvažiti. Kupac je dužan imati račun za proizvod koji reklamira, te originalnu ambalažu. Na reklamaciju i prigovor odgovaramo Vam u roku od 15 dana.

Povrat robe
Prema Zakonu o zaštiti potrošača, članku 72, svaki je potrošač u mogućnosti raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.
Povrat ili zamjenu proizvoda prihvaćamo samo u originalnoj ambalaži. Prilikom povrata proizvoda, na samu ambalažu ne smijete ništa lijepiti ili pisati, jer takve proizvode ne prihvaćamo.
Prilikom vraćanja određenog iznosa na Vaš tekući račun, potrebni su nam Vaši podaci:
1. Ime i prezime vlasnika tekućeg računa.
2. Adresa vlasnika tekućeg računa.
3. Broj mobitela vlasnika tekućeg računa.
4. Kopija kartice tekućeg računa.
Prije svakog povrata sredstava molimo Vas da nas kontaktirate putem naše email adrese: info@platadovrata.com
U slučaju krivo naručenog proizvoda od strane kupaca, nismo u mogućnosti zamijeniti proizvod.
Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta.
Prodavatelj u dobroj namjeri želi isporučiti robu u dogovorenom roku od dana zaključenja narudžbe, ali u pojedinačnim slučajevima, zbog više sile (snježne oluje, potresi, poplave, požari, štrajkovi, blokade na cestama itd.), moguće je da roba ne može biti isporučena na vrijeme. U tom slučaju Kupac će biti obaviješten od strane Prodavatelja.